Update verbouwing Keuterij: Slaap- en werkkamer gemaakt

Eindelijk een update over de verbouwing van onze ‘nieuwe Keuterij’! Na het verblijfbaar maken hiervan is er namelijk een hoop gebeurd dat we nog niet met iedereen gedeeld hebben:

  • De verhuizing (deel 1) in februari om vanaf dan op Onze Tiny Boerderij te kunnen verblijven en meer meters te kunnen maken
  • Het bouwen van kippenhok en kippenverblijf zodat ook de dames konden verhuizen en we nog langer aan een stuk door hier kunnen vertoeven met elkaar (nadat ook Macho verhuisd was)
  • Het maken van de hondenren zodat we Paco πŸ•πŸ˜ konden verwelkomen!

Verhuizen & Verblijven

We hebben veel plannen met Onze Tiny Boerderij, het land en de dieren, daar hebben we veel tijd voor nodig, dus hoogste prio voor ons was om zo snel mogelijk op de Keuterij te kunnen verblijven. Nadat we de sleutel in ontvangst hebben genomen op 13-Jan-21 hebben we de woonkamer ‘verblijfbaar’ gemaakt en hebben we binnen een maand onze eerste spullen verhuisd. Net als op kamers was het vanaf dat moment wonen in onze ‘leefkamer’.

Slaapkamer in gebruik nemen

Na het verhuizen van de Dames πŸ”πŸ€ en Macho 🦎 en nog voordat Paco kon komen hebben we een van de slaapkamers (‘Slaapkamer 1’, zie onder) gerenoveerd om ruimte te creΓ«ren voor Paco (en onszelf).

We hadden nog wat leemstuc over van de woon- / leefkamer, dat hebben we op de ‘buiten’-muren gesmeerd. De binnenmuren en plafond in de latex gezet en vervolgens het restje laminaat dat we over hadden van de woonkamer hier ook gelegd op een nieuwe ondervloer.

Slaapkamer ook klaar en in gebruik!

Werkkamer in orde maken

Hierna zijn we de ‘werkkamer’ ook gaan opknappen om in gebruik te kunnen gaan nemen. Deze ‘kamer’ is ook gelijk de gang in het huis en verbindt de woonkamer met de slaapkamers en keuken en voorraadkast (die ook toegang biedt tot het keldertje).

Plattegrond van de Keuterij

Na het verwijderen van behang en de vloerbedekking vonden we het nodig om eerst de muren een beetje glad te maken (lees: scheuren dichten) voordat we de hele kamer in de latex konden zetten.

Originele muur van werkkamer, vol met scheuren

Ook de vloer had aandacht nodig om de werkkamer in gebruik te kunnen nemen, een deel van de fundering van de vloer heeft het (al lang geleden) begeven (die scheuren in de muren zitten er niet voor niks), de vloer hebben we dan ook als tijdelijke maatregel verstevigd.

Vloerbint die in het luchtledige hangt doordat een stuk fundering (poer) is weggezakt

Na het verstevigen van deze bint zijn alle muren en plafond gewit. Vervolgens was het tijd om een ‘nieuwe’ vloer aan te brengen. Aangezien het 2e hands laminaat dat we voor de woonkamer hadden geregeld op was gemaakt in de slaapkamer, hebben we een nieuwe partij op de kop getikt via Marktplaats en hebben we ‘met z’n allen’ de vloer van de werkkamer in orde gemaakt.

Als laatste hebben we een ‘nieuwe’ lamp (gescored in de kringloopwinkel) opgehangen en een kast om de meterkast ‘gebouwd’ door een bestaande kast – die nog in de Keuterij stond bij oplevering – aan te passen.

Hierbij het eindresultaat (voor nu πŸ˜‰):

Voor – Na

Tijd om de werkkamer in gebruik te nemen!

Vervolg verbouwing

Al deze verbouwingen zijn tijdelijk. We gaan de Keuterij veel uitgebreider aanpakken, dit gaat nog veel tijd, bloed, zweet en tranen (ook van geluk πŸ˜‰) kosten. We willen namelijk een levensbestendig huisje maken dat liefst zo energie neutraal mogelijk is; met de huidige gaskachels en enkel glas en praktisch geen isolatie is dit nog een hele ‘klus’. Hier nemen we de tijd voor. In de tussentijd is het wel fijn om hier goed te kunnen vertoeven, voor ons, de dieren en onze gasten. Zodoende deze tijdelijke / eerste renovatie met minimale middelen (budget slaapkamer en werkkamer iets meer dan 100 euro: € 65,- laminaat + € 44,- latex + lamp € 2,50).

We zijn pas net gestart, dus houdt deze blog in de gaten voor toekomstige verbouwing updates!

2 gedachten over “Update verbouwing Keuterij: Slaap- en werkkamer gemaakt”

  1. Zo wel heel mooi geworden Wat een werk ,maar wel super dat jullie zoveel zelf kunnen πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ€”πŸ‘

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven