Happy Earth Day! 🌍

Fijne Dag van de Aarde 🌍 dus!

En dat mag gevierd worden, want deze dag staat in het teken van de aarde, milieubescherming en al het goede wat de aarde ons brengt 🙏

Volgens Wikipedia is deze dag in 1970 ontstaan als gevolg van een groeiend bewustzijn over ecologie door het boek Silent Spring van Rachel Carlson.

Ze schreef in 1962 (!) een kritisch, zeer uitvoerig en sterk onderbouwd betoog over destructie van ecosystemen door het gebruik van herbiciden / pesticiden. Nog altijd actueel en ook echt een aanrader om te lezen.

Nu, op deze dag, is het tijd om juist dankbaar te zijn voor wat de aarde ons brengt! Dat wordt niet met een taart gevierd, ook niet met een quiche, maar met 2 quiches! 😉

😋😋

2 Prei quiches om precies(er) te zijn. En die zijn gemaakt met prei die ‘over’ was. Vorig seizoen had ik de prei oogst als mislukt beschouwd. De prei was niet geheel tot wasdom gekomen. Ik had dit groentebed verder met rust gelaten omdat ik bedden altijd begroeid wil houden (dat is goed voor het bodemleven en de structuur van de bodem). Nu moest ik dit bed afgelopen week opruimen om klaar te maken voor een nieuw gewas dit seizoen. En heb ik de prei dus alsnog ‘geoogst’.

Prei die overwinterd heeft in het groentebed, nog prima eetbaar!

Zonde om deze weg te gooien natuurlijk, dus hier heb ik dan ook deze quiches van gemaakt.

Doe het lekker zelf!

Nu het op deze dag dan ook in de breedte om duurzaamheid gaat, deel ik hierbij ook graag het stappenplan om zelf groente in overvloed te maken dat ik maakte voor mijn deelname, afgelopen weekend, aan de duurzame week in Westerbork:

Een prachtig initiatief, fijn dat ik daar op deze manier aan mee kon doen. 🙏🍀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven