Nog een schuurtje

In Juli hadden we jullie laten weten dat we een schuurtje gemaakt hadden voor onze fietsen en Ferrari (🚜). Helaas bleek dat allemaal niet te passen. Vooral omdat de verschillende werktuigen die aan de Ferrari gekoppeld kunnen worden wat groter en zwaarder bleken dan verwacht. Deze passen zelfs met moeite door het hek van de ren… En omdat we onze fietsen en dit belangrijke materieel wel droog en veilig willen opbergen zat er maar 1 ding op. Nog een schuurtje bouwen!

Ontwerp 2e Schuurtje

En zoals jullie van ons gewend zijn begint dit weer met een ontwerp 😉

Ontwerp 2e schuurtje, nu met aandacht voor afmetingen van de werktuigen die hierin moeten passen

Het vorige schuurtje was grotendeels van bouwmaterialen gemaakt die we nog hadden liggen. Daar was de dimensionering / de grootte van het schuurtje ook op gebaseerd. Omdat we het materiaal van dit nieuwe schuurtje grotendeels nieuw zouden moeten aanschaffen was het mogelijk en van belang om de afmetingen nauwkeurig vast te stellen. In het ontwerp ging het vooral daarom. Bij het aanschaffen van het materiaal bleek ook hier sprake te zijn van haperingen in de ‘supply chains’. Bepaalde houten platen konden we niet eens bestellen (laat staan dat ze op voorraad waren), dus tijdens de inkoop moesten we al van het ontwerp afwijken (in dit geval door een ander type dak te kiezen / aanschaffen).

Nieuwe plek schuurtje

Lerende van de ervaring met het eerste schuurtje, hebben we een betere plek voor het 2e schuurtje bepaald, naast de ‘voor’deur.

Plek bepaald en materiaal in de buurt gelegd

Het nieuwe schuurtje komt hiermee buiten de ren, zodat de zware werktuigen makkelijker op te bergen en te gebruiken zijn.

Het bouwen van het schuurtje

Klaar dus om te starten met de bouw! Hierbij een korte impressie van de voortgang / volgorde:

Begonnen met het dak (frame), omdat dit bepalend was voor de verdere maatvoering
Met simpel frame eronder staat dit binnen een handomdraai
Dak erop!
Zijkant er tegenaan…
En ook achterkant klaar
Deuren gemaakt, opgehangen, slot erop en klaar!

Ook dit schuurtje is weer ’tijdelijk’, echter wel zo gemaakt dat deze lang meekan en makkelijk verplaatst kan worden. De palen staan niet in de grond, het schuurtje is enkel aan de muur verankerd met enkele stevige schroeven. Zo proberen we ervoor te zorgen dat we zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van de energie die het heeft gekost om dit schuurtje te realiseren (te meer omdat het hier ook om nieuwe materialen gaat).

Beide schuurtjes met gereedschap volledig in gebruik

Tijd om het nieuwe schuurtje ook in gebruik te nemen.

Verschillende werktuigen voor de tuinderij erin!
Beide schuurtjes nu helemaal in gebruik, fietsen erin en alle tools voor de tuinderij goed opgeborgen
Ook al het handgereedschap voor de tuinderij netjes een plek gegeven om optimaal gebruik te kunnen maken van de schuurtjes

Er volgen nog 2 werktuigen (ook die zijn in nabestelling vanwege vertraging in de ‘supply chains’, en ook omdat deze tools voor kleinschalig boeren blijkbaar gewild zijn op dit moment), als het goed is passen deze ook nog erbij. We zijn in ieder geval goed ‘uitgerust’ zo voor alle ontginning en grondbewerking die nodig is op de tuinderij, waarbij we ervoor zorgen dat het materieel hiervoor zo lang mogelijk mee kan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven