Haag opvullen

Nadat Bas de wilgenhaag aangeplant had (zie hiervoor de eerdere blog “niet zo tiny wilgen haag planten“), werd het tijd voor de opvulling tussen de wilgen. En dit nog steeds met het gekregen plantgoed (nogmaals dank Arie 🙏)

Wild Haag

Of beter: anti-groot-wild-haag… We weten nu al dat we last zullen krijgen van reeën, welke zich al regelmatig hebben laten zien:

Sporen van reeën hoeven tussen de groenbemesters…
En vraat aan een jonge, net aangeplante wilg…

Het is dus zaak om de haag tussen de wilgen op te vullen en er zo voor te zorgen dat de haag dicht genoeg wordt om hier niet zomaar door te kunnen (tenminste als ree 😉). De haag is juist (ook) bedoeld de bio-diversiteit te vergroten en woon- & verblijfsruimte te bieden voor uiteenlopende dieren die meehelpen op de tuinderij, van deze reeën gaan we waarschijnlijk wel veel last ondervinden.

Variatie in de opvulling van de Haag

Het plantgoed dat we gekregen hebben bestond uit een groot assortiment diverse bomen & struiken, zoals: Esdoorn, Meidoorn, Es, Eik, Hazelnoot, Kardinaalsmuts en Walnoot (over deze laatste hieronder meer….). Deze bomen & struiken hebben we tussen de wilgen geplaatst om zo met de tijd een dichte haag te krijgen 🎋

Een mooie jonge Esdoorn 😍
Het resultaat aan de Oostkant.
Het resultaat aan de Noordkant.

Een walnoot “laantje”

Toen we in de zomer van ’22 bij Kwekerij De Baggelhof op bezoek waren (om een bestelling fruitbomen en -struiken te plaatsen voor de winter. Teaser: hierover volgt nog een blog!), hadden we 2 mini-walnoten meegenomen. Deze hadden we toen aan de zijkant v/h huis gepland. Omdat toen het ontwerp van de Tuinderij nog gemaakt moest worden, hadden we ervoor gekozen deze “apart’ en toch samen (♾️) te planten. Nu we bij het plantgoed ook walnoten hadden zitten en deze niet in een haag passen (daar worden ze veel te groot voor) hebben we een “walnoot laantje” gemaakt:

De pijlen geven de nieuwe walnoot aan; daarachter staan de 2 mini-walnoten. Hierachter komt nog een zwarte walnoot en dat maakt dit walnoot “laantje” compleet 🍀

We gaan er niet vanuit dat de haag zoals we die nu gepland hebben ook gelijk reeën gaat tegenhouden. Dat kan wel even gaan duren… Het begin is er, we zijn erg benieuwd hoe deze haag zal gaan groeien en zich ontwikkelen!

We zijn nu volop bezig met bomen en struiken planten, maar ook is de tijd begonnen om te planten & te zaaien… Hierover volgt binnenkort meer! 🤗

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven