Hoe onze Tiny Boerderij onze Tiny Boerderij werd…

Bas en ik hebben vaak samen “gedroomd” over een stukje grond waar we groeten, fruit en kruiden kunnen verbouwen, en waar we samen met ‘een paar’ dieren bij kunnen wonen.

Om deze droom werkelijkheid te laten worden begon allereerst de zoektocht op funda. Al snel hadden we door dat je ongeveer iedere minuut van de dag op funda moet kijken om “op tijd” te zijn om een woning te kunnen bezichtigen (makelaars hebben over het algemeen een bezichtigingenstop na zo’n 30 aanmeldingen, in ieder geval in de tijd dat wij ons boerderijtje en stukje land zochten voor ons budget). De zoekcriteria hebben we hierop aangepast, waardoor we vaker meldingen kregen. Inmiddels ook geleerd dat een woning pas op funda komt nadat het eerst aan de NVM makelaars aangeboden is (en ze dan 24h de tijd hebben om de woning binnen hun kring aan te bieden). En dat makelaars veelal vooraankondigingen doen op facebook. Voor dit laatste uitgezocht welke makelaars in Noordelijk Nederland landelijk & vrij wonen aanbieden en deze gaan volgen. Op zo’n manier konden we er iig direct “opzitten”. Wat wij zochten, namelijk een klein stukje land om kleinschalig te boeren en daarbij te wonen en dat tegen een schappelijke prijs, bleek vrij gewild. Niet zozeer voor agrarische doeleinden, meer voor pensionado’s die rustig en dus landelijk willen wonen en voor Randstedelingen die vanwege Corona (“werk zoveel mogelijk vanuit huis”) het thuiswerken en dus op afstand werken hadden uitgevonden. Kortom, we waren niet de enige die een dergelijk boerderijtje zochten!

Na stap 1 van “een woning vinden“ kwam stap 2 “het bezichtigen van een woning”, iig wanneer we “op tijd” waren. We zijn ook naar een woning gaan kijken zonder de makelaar daar hier al direct een bezichtigingenstop op gezet was. Deze woning trok onze aandacht en we wilden hier niet een gemiste kans in hebben doordat we deze niet konden bezichtigen. De woning stond leeg wat het mogelijk maakte om de woning iig van de buitenkant te kunnen bezichtigen.

En na stap 2 zit vaak ook stap 3 “het bedenken & doen van een goed bod”. Na 2 eerdere biedingen, waarin we zwaar overboden zijn, hadden we bij deze keuterij met 0,3ha grond een mooi bod neergelegd waar de verkoper in onze gedachten bijna geen nee tegen kon zeggen. Daarbij was duidelijk dat de woning & het land de nodige werkzaamheden met zich mee zouden brengen; de woning is in 1946 gebouwd, met een bijgebouwtje dat in 1993 geplaatst is met / voor sanitaire voorzieningen. De woning zelf is nog in oude staat met enkele gaskachels, en het land heeft jaren braak gelegen waardoor er weelderig onkruid groeit… M.a.w. veel op te knappen om tot een energieneutrale woning te komen (in ieder geval in die richting en ten minste van het gas af) met een stuk land waaruit productie gehaald kan worden!.

Na het doen van het bod met een begeleidend schrijven konden we (met gezonde spanning) afwachten wat het zou gaan worden….

En de dag na de sluiting van de biedingstermijn werden we gebeld door de makelaar dat wij de, door de verkoper, gekozen personen waren aan wie de woning “gegund” was!!!

Onze Tiny Boerderij droom was hiermee werkelijkheid geworden!!

Onze Keuterij Collage
Onze Tiny Boerderij

2 gedachten over “Hoe onze Tiny Boerderij onze Tiny Boerderij werd…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven