Ook volgens de kippen is het seizoen begonnen

Terwijl het buiten net lente lijkt een korte update over het seizoen! En de kippen, specifiek wat die er van vinden… of eigenlijk, wat ik gevonden heb… daarover dit blog:

Kippen aan de wandel

Na alle kou en vooral regen (waar kippen echt een hekel aan hebben) beginnen de dames en Leo weer voorzichtig aan de wandel te gaan. We hadden beloofd daar eerder verder over uit te wijden, door omstandigheden is het daar niet van gekomen. In het kort: de kippen zijn lekker aan het scharrelen hier!

Voorzichtig scharrelen en de tuinderij opnieuw ontdekken
Daarbij het ‘kale’ / open land vermijden en de veiligheid van de haag opzoeken

Wat ook gelijk het natuurlijk en instinctief gedrag is van kippen, die in het ‘wild’ vooral in de bosranden leefden om, als prooidier, te kunnen schuilen voor roofvogels en in stuiken / bomen kunnen slapen tegen sluipende jagers (🐅🦁 etc). Prachtig om zo het natuurlijk gedrag van dit stel te kunnen aanschouwen 🤩

Met een knal het seizoen geopend

En wat vind ik gisteren vervolgens tot mijn verassing:

Het eerste ei van het seizoen!! 🤩😋

Dacht ik…

Sowieso een beetje rare plek dit om een ei ‘kwijt te raken’…

Nader inspectie zorgde voor de volgende ontdekking en verassing:

🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚🥚!

Het seizoen was dus al lang en breed gestart!

Deze legboxen hebben we afgelopen zomer toegevoegd, naast de bestaande legboxen, waar we dus nog over zouden schrijven maar dit vooralsnog verzuimd hebben te doen… Het doel hiervan was om 2 rennen te hebben die aan elkaar vast zitten, zodat we bij het uitbroeden van eieren de kuikens met de moeder van de andere kippen konden afschermen. Dit schijnt handig te zijn voor een tijdje. Door de rennen aan elkaar vast te maken zouden de nieuwe kippen kunnen wennen aan de bestaande ‘flock’ en omgekeerd. Maar goed, de dames wilde blijkbaar nog geen moeder worden en hebben die nestboxen nooit gebruikt… Tot nu!

Dus ja, het seizoen is nu volgens de dames ook echt van start!

En daar wordt iedereen blij van 🤩🤩

‘Baasje, wat ga je daarmee voor mij maken’ zal Noï gedacht hebben…

…en we hebben ervan gesmuld ook! 😋😋

Wordt vervolgd! 🍀🌞

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven