Een Haan op Onze Tiny Boerderij

Niet gepland, maar wegens een onverwachte wijziging is er dan toch een haan gekomen….

Vaarwel LouLou

LouLou had al een paar dagen niet gelegd (ze legde onregelmatig, d.w.z. eens per paar dagen), maar nu had ze er zichtbaar last van (opgezet en kortademend). Een massage en een warmwaterbad mocht niet helpen, dus op naar de dierenarts. Haar ei bleek hoog in het kanaal verstopt te zitten en niet te verhelpen te zijn, waardoor we haar lijden hebben laten beรซindigen. Helaas laten “prooidieren” pas zien dat ze ziek zijn als het eigenlijk al te laat is…. De eieren van LouLou waren smaller dan de standaard eivorm: hieraan konden we al zien dat haar smalle bouw niet meewerkte hierin. Dat het ei nu verstopt is heeft vermoedelijk dan ook te maken met haar (gefokte) bouw….

Stoere LouLou op de tafel bij de Dierenarts.

Na het bezoek bij de dierenarts hebben we LouLou weer meegenomen. Misschien een menselijk geprojecteerde gedachte, maar ik wilde aan Donna laten zien dat LouLou niet meer levend was. We hadden LouLou tenslotte “zomaar” meegenomen. Donna ging wel bij het lichaam van LouLou kijken, en bleef hier rustig bij. Wel wat “overspronggedrag’ in de vorm van in de grond pikken [gedrag wat op dat moment niet logisch is, waarschijnlijk met als doel om stress te hanteren], maar niet de paniek die ze had toen Baardje overleden was. Hierna ging ze buiten de kippenren rustig haar gangetje….

LouLou is te kort bij ons geweest, en in deze tijd we hebben intens genoten van haar ontwikkeling van kuiken naar kippendame, van haar nieuwsgierigheid en van haar avontuurlijkheid ๐Ÿ™ Rust zacht LouLou ๐Ÿชถ

Nog een foto van de dames samen

De komst van Leo en Hennie

Om Donna toch weer een maatje te geven, hebben we contact gezocht met onze favoriete BioDynamische Boerderij in de buurt die meerdere kippen en hanen heeft (met een groot hart voor hun dieren!). We kwamen thuis met een haan en hen ๐Ÿ˜ƒ Echt super dat zij op zo’n korte termijn een nieuwe flock voor Donna wilden helpen realiseren ๐Ÿ™ Dank jullie wel!๐Ÿ™

En nu is er dan ook een haan op Onze Tiny Boerderij ๐Ÿ™ƒ Ik had altijd het vooroordeel te vroeg wakker te worden van het gekraai, dus had daarom alleen maar hennen. Maar dit is alles behalve kloppend (waarschijnlijk zal dit in de zomer wel zo zijn, wanneer het echt vroeg licht is, maar vooralsnog zijn wij eerder wakker dan Leo zich laat horen๐Ÿค—). En daarbij is het ontzettend mooi te zien hoe een haan “zijn” dames verzorgd.

Donna vind de aanwezigheid van een man helemaal prima. Ze is graag in z’n buurt en laat zich niet door hem domineren: ze jaagt hem rustig weg van lekkernijtjes ๐Ÿ’ช. De dames onderling tolereren elkaar en zo nu en dan gaat Leo tussen hen in staan wanneer de dames het niet met elkaar eens zijn. Dit zal met de tijd ook gemoedelijker gaan. Vandaag liep Hennie Donna achterna: het begin van de acceptatie!

Donna is en blijft een sterke dame. Ze heeft inmiddels al meerdere maatjes gehad en past zich keer op keer weer aan. Toen ze in het begin bij ons kwam (met dank aan een lieve vriendin die haar had geschonken als maatje voor Baardje toen HeHe overleden was), was ze nog wat schichtig naar ons toe. Nu geeft ze het voorbeeld aan Leo en Hennie dat wij helemaal niet “eng” zijn en binnenkort (zodra we buiten eten) zal ze weer proberen mee te kunnen eten…. Wellicht volgen Leo en Hennie dit voorbeeld, we zullen het gaan zien!

Het fijne is nu dat onze “flock” niet zo kwetsbaar meer is met 3 kippen, en wie weet wordt de flock tzt nog uitgebreid met kuikens van Donna, Hennie en natuurlijk Leo….

Het trio heeft wat lekkers gekregen (zonnebloempitten)
Met z’n 3-en aan de scharrel: de hondenren is inmiddels bij de kippenren getrokken ๐Ÿค—

Voor een goed foto van Leo en Hennie zie Onze Bio (van โ€˜Biografieโ€™)

Dit zijn de eerste dagen van Donna met haar nieuwe maatjes, over een tijdje volgt ongetwijfeld een update van dit trio ๐Ÿ˜‰

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven