Gekakel, gekukel & getok, oftewel een update van de kippendames

Nu we regelmatig een update van het leven op de Tiny Boerderij posten, is het deze keer tijd om de dames eens aan het woord te laten 🐓🐓:

Eerst woonachtig in de drukke stad R’dam, waar we een stuk stadstuin als scharrelstuk hadden (met kleigrond en veel klimopwortels, waardoor “het scratchen” best lastig was….), bevalt het leven op het zand ons erg goed! Vooral de mogelijkheid om lekker te kunnen badderen is echt genieten. Lekker rollen i/h zand en onszelf helemaal onderdompelen in & onder zand, wat wil een kip nog meer 😀

En ondanks dat ik (Baardje) eigenlijk een “sierkip” ben (dat wil zeggen, zo hebben mensen mij ‘gemaakt’ / gefokt), help ik Donna toch mee waar ik kan met eieren leggen en verras ik de mensen soms met een mooi ei!

Een ei van Donna, met een ei van Baardje erbij!

Om goede eieren te kunnen leggen moeten we natuurlijk goed eten…. En ondanks dat we van de mensen een zeer divers eten krijgen is er altijd een mogelijkheid om meer te kunnen eten (aldus Donna). En wij kippen hebben tenslotte de naam om meesters te zijn in ontsnappen: deze naam moet ik toch waar gaan maken 😁

Het versbewerkte land achter ons afgezette scharrelverblijf heeft heeeeel veel lekkers te bieden!!
De mensen waren hier toch niet zo blij mee en hebben nu een gek gaaswerk voor mijn ontsnappingsroute gemaakt….. Naja, dan maar weer gras gaan eten….

Of omdat de mensen, wanneer ze buiten zijn, vaak wel iets te eten hebben, kunnen we hier natuurlijk ook als de kippen bij zijn:

Niets gezelligheid; dit is superpraktisch als er eten in de buurt is 🙃🤗

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Ik (Donna) doe zelfs kunstjes voor eten!

Omdat het nu alweer bijna tijd is om op stok te gaan, deze update voor zover van ons. Een pootje van ons:

Baardje (zoals jullie hier kunnen zien ben ik al een dagje ouder, maar ik kan Donna nog steeds bijhouden (of soms voorbij vliegen….)
& Donna.

2 gedachten over “Gekakel, gekukel & getok, oftewel een update van de kippendames”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven