We zijn compleet op Onze Tiny Boerderij! 🐕

Hoera, welkom Zayah!

Op een boerderij hoort toch eigenlijk wel een hond… En ondanks onze laatste ervaring met een herplaatser, bleven we erachter staan om een “2de keuze-“hond een mooi leven te kunnen bieden. Deze keer niet vanuit het asiel, maar vanuit een Stichting die zich inzet voor de zorg & het welzijn voor honden vanuit Spanje (https://www.hondenzorgenwelzijn.nl/). Na een telefoon- & persoonlijk gesprek met een aantal van de vrijwilligers klonk Zayah (de naam die wij voor haar gekozen hebben: oud Arabisch voor “eerlijk, hoop en vertrouwen”, uit te spreken als Zaja) als een geschikte match. En we konden haar een paar dagen later al ophalen, want dan zou ze vanuit Spanje aankomen in NL!

Zo gezegd zo gedaan, vrijdagavond zijn we al naar Tilburg gereden, want zaterdagochtend zou ze daar aankomen. Vanuit Drenthe is Tilburg niet echt naast de deur. En zaterdag, na het afhandelen v/d laatste administratie, kregen we Zayah mee naar huis. Een beetje zenuwachtig van alles wat er om haar heen gebeurt (een hele hoop mensen daar), had ze in de auto door (waar ze zo vol vertrouwen insprong!) dat wij er voor haar waren. Cindy was achterin bij haar gaan zitten en na een uitgebreide knuffelbeurt en het laten weten dat het goed is, kwam ze tot rust en kon daarna al slapend bijkomen van haar nachtelijke rit uit Spanje (de Stichting maakt gebruik van een bus om de honden en katten naar NL te vervoeren). Thuis op ontdekking, en daarna SPELEN. Spelen is wel zo fijn 😍

Blij in de auto
Blij thuis (alledrie 😎)
Wandelen doen we nog even met het veiligheidstuigje en dubbele riem (Nederland is wel echt anders dan Spanje qua omgeving en we weten niet wat ze gewend is…)
Balletjes zijn nu al haar grote favoriet

Zayah is een jonge hond (14 maanden) waarin vermoedelijk Mechelaar met windhond (Podenco of Galgo) zit. Ze heeft echt de energie van een jonge hond en met spelen zit dan ook geen stop-knop op (tenminste niet bij haar 😂) Verder is ze ontzettend slim, dit heeft ze al meerdere keren laten zien in de linken die ze heel snel kan leggen. En superlief. Knuffelen is erg fijn; hierbij geeft ze zich volledig over (ze ploft letterlijk op haar rug om over haar buik geaaid te worden).

Heerlijk om zo’n levendige hond om ons heen te hebben; we zullen dan ook volop gaan genieten met z’n 3-en 🙏, en over een tijdje zal er vast een blog komen over haar ontwikkeling (vermoedelijk met de nodige streken, want ze zit tenslotte in de “”pubertijd”) 😉

Maar nu eerst tijd om te chillen…..

Echt thuis… 🤗🤗🤗

2 gedachten over “We zijn compleet op Onze Tiny Boerderij! 🐕”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven