Laatste Markt & Vooruitblik(je)

Het is nog steeds een beetje druk hier, ik ben nog steeds van het seizoen aan het genieten en nog altijd verliefd 🥰 Wel dienen de nodige veranderingen zich aan, die mooi in lijn lopen met de verandering van het seizoen 🍃🍂 Tijd dus voor een nieuw blog en update, bij deze! Over de laatste markt die ook de eerste was (?!) En uiteraard, op veler verzoek, over de kittens die katten aan het worden zijn en als laatste een ’tiny’ vooruitblik…

Update Kittens

Uiteraard eerst een update over de kittens die hier nu 3 weken rondlopen (en chillen en jagen). Belangrijkste is dat ze zich allen thuis voelen én dat dit ook voor Noï geldt! 🙏🙏 Inmiddels kunnen ze redelijk met elkaar overweg en is er sowieso wederzijds respect.

Met z’n allen chillen 😻😻😻🐶

De kittens zijn nog wel voorzichtig naar Noï toe en Noï wil het liefste mee doen met hun spel, maar houdt nog wel gepaste afstand. Simba laat Noï al toe en die kunnen ook al voorzichtig ‘spelen’. Oftewel: dit gaat echt heel goed en is voor allen fijn en respectvol zo te zien!

En tja, Noï wil ook graag zelf naar buiten kunnen blijven gaan, dus is het hondenluik weer actief en inmiddels hebben de kittens deze ook ontdekt:

Hoe werkt dat?

Dus ja, een dag later waren de kittens buiten, wel onder onze begeleiding om te zien dat het goed was. Binnen een kwartier waren ze uit de hondenren geklauterd, over een hek van 2 meter hoog (Noï jaloers achterlatende) en klommen ze gelijk de vlier in. Om daar vervolgens niet meer uit te durven en te gaan miauwen… (tja, katten) Maar ja, een kat kijk je uit de boom en komt altijd op de pootjes terecht, in dit geval dus ook, zonder hulp. Ze kwamen allemaal ook uit zichzelf weer naar binnen, dus ze snappen wat hun thuis is. En vervolgens weer naar buiten natuurlijk!

En klimmen, want als je op het ‘dak’ van de kippenren kan chillen alsof je in een hangmat ligt, waarom niet!
Achter baasje aan de tuinderij ontdekken (in dit geval bij de druiven die ik een jaar geleden heb aangeplant)

En na al dat ontdekken is het tijd voor rust, inmiddels ook op schoot, voor zover dat past:

😻😻😻 tja, zo kom ik lastig aan computer werk toe
Dat lijkt sowieso niet de bedoeling als het aan de kittens ligt!

En hun ‘werk’ dan? Nou ja, de eerste muis is vakkundig ‘gesloopt’:

Oefening baart kunst, dus deze kittens zullen echt wel goede jagers gaan worden 🐭🐁

Laatste en Eerste Markt

Komend weekend ga ik naar de eerste markt die ik ooit ‘geboekt’ heb en dat is dan toevallig ook gelijk de laatste van dit seizoen!

Deze dus: Oogstfeest Meppen, 14 & 15 September 2024

Meer info over deze markt vind je op de website van dit oogstfeest: oogstfeestmeppen.nl

Na de organisatie van dit evenement te hebben ontmoet op mijn favoriete boerderij heb ik me in januari al aangemeld voor deze markt. En dus de eerste markt die ik ooit boekte. Dat deze markt draait om het vieren van de oogst en lokale natuurproducten sprak mij gelijk heel erg aan. Een markt op minder dan 20 kilometer afstand van Onze Tiny Boerderij is ook echt lokaal te noemen.

Inmiddels heb ik de laatste grootste oogst van het seizoen binnen gehaald, speciaal voor deze markt:

Paksoi, Prei, Knolselderij, Pastinaak, Puntarelle, Snijbiet, Sla, Courgettes, Aubergines, en nog veel meer geoogst…

Het actuele assortiment vind je hier.

De eerste pompoenen van het seizoen! 🎃
In verschillende kleuren, vormen en maten

We gaan er een feestje van maken, vooral dus omdat dit de eerste en laatste markt van het eerste seizoen van Onze Tiny Boerderij op de markt is! 🥳🎉🎊 Kom je ook?

Vooruitblikje

En waarom is dit dan nu al de laatste markt van dit seizoen? Het korte antwoord is dat ik de tijd nu hard nodig heb om me te richten op voorbereidingen voor het komende seizoen. Ik had een laatste stuk opschalen gepland, namelijk van 90 groentebedden die nu in productie zijn op Onze Tiny Boerderij naar 120 bedden. Met de dubbele markten in juli en de focus op belangrijker ‘zaken’ in het leven is het helder dat ik niet én markten én teelt (+ onkruid wieden) én ontginnen tegelijk kan doen. Dus is dit een kwestie van keuzes maken. Het doel voor dit seizoen was en is klanten vinden en de behoeften van klanten leren kennen. Ik kan zeggen dat deze doelen ruimschoots behaald zijn! Hierover later ongetwijfeld meer op dit blog. Dus meer markten zijn niet nodig (dit seizoen). Zo ga ik met de overgang van de seizoenen ook de transitie in het werk maken van teelt / oogsten / markten naar ontginnen / voorbereidingen volgend seizoen. En tijd om te genieten van alle moois dat dit seizoen me reeds gebracht heeft 🙏❤️

Daarbij doet zich er ook een unieke kans voor om verder uit te breiden! Dus Onze Tiny Boerderij wordt misschien wel iets minder ‘Tiny’… hierover ongetwijfeld later meer. Hierbij alleen een sneak preview:

Dat ziet er niet ’tiny’ uit…

Tot komend weekend, een volgend blog en/of volgend seizoen! 🤗🤗

P.s. jaja, in de winter zal het aantal blogs mogelijk weer wat toenemen, dan is daar mogelijk ook weer wat tijd voor, meer dan genoeg om te delen in ieder geval… dus wordt vervolgd!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven