Het zijn tijden van overvloed ๐๐ zoals we eerder ook schreven. We hadden nu zelfs boontjes (sperzieboon) over van de laatste markt (ondanks dat dit nu een van de favoriete producten is die we maken). En ja, wat doe je dan (naast het eten van heel veel boontjes ๐)? Geรฏnspireerd door een eerder zoetzuur recept, een culinaire traktatie die ons gedaan werd omdat we een jaar bij elkaar zijn en dit recept dat we vonden, hebben we nu zoetzure boontjes gemaakt! We moeten nog proeven, we delen dit recept alvast wel met jullie om het eerste oogstfeest van het jaar toepasselijk te kunnen vieren.
Ingrediรซnten
- Boontjes (wij gebruikten zo’n 2 kilo)
- Natuurazijn (wij gebruikten 1 liter)
- Zeewier (handje vol, gedroogd)
- Knoflook (paar tenen)
- Suiker (wij gebruikten 8 lepels biologische oersuiker)
- Zout (snufje)
- Kruiden (zoals tijm)
- Mosterdzaad (let op allergenen)
Zelf Zoetzure Boontjes maken
Wij hebben zoetzure boontjes gemaakt van de zogenaamde ’toverboon’ (de paarse). Waarom dit een toverboon is, zie je hieronder vanzelf! Stap voor stappen hebben wij ze zo gemaakt:






















Het eindresultaat! Hierbij ook nog een potje uitjes dat we op een soortgelijke manier verwerkt hebben. De smaak zal zich over een aantal dagen ontwikkelen, dus we moeten er nog even van af blijven alvorens we echt kunnen gaan proeven ๐
Ruim voor het 2e oogstfeest zullen we deze geproefd hebben en dan ongetwijfeld weer een nieuwe batch (of meerdere) gemaakt…
Eet smakelijk!