Recept: Lentekruidencake

De mogelijkheden met kruiden zijn oneindig ♾️😍 En dit is er 1 van 🤗

De kruiden: weegbree, kleefkruid, zevenblad, hondsdraf, paarse dovenetel (bloemen), paardenbloem, brandnetel.

Ingrediënten & Benodigdheden

  • Wilde kruiden, zoals op de foto hierboven. Maar afhankelijk van het seizoen en de locatie waar je de kruiden plukt kunnen deze kruiden per keer verschillend zijn 🙃. Vooral toevoegen wat voor jou goed voelt (& veilig is om te eten!)
  • 200 gram Amendelmeel
  • 1 volle tl Baking soda
  • 3 Eieren
  • (Plantaardige) yoghurt
  • 1 kleine tl Psyllium (vezels): is optioneel
  • Kaas (in deze cake Schapenkaas gebruikt)
  • Keukenmachine
  • Weegschaal
  • Bakblik
  • Bakpapier (optioneel) voor in bakblik
  • Kaasrasp
Ingrediënten & Benodigdheden (1/2)
Ingrediënten & Benodigdheden (2/2)

Bereiding

Hou wat gerapte kaas & bloemetjes apart voor de topping van de cake. Voor de rest geldt: alles bij elkaar doen en mixen maar! Totdat het een smeuïge consistentie krijgt. Daarna in de over voor 40 min. op 160 graden. Dat is alles 😎 Nou ja, hierna nog wachten totdat de cake afgekoeld is om te kunnen snijden 🤗

Alles bij elkaar in de mixer doen
Het resultaat na het mixen
De cake is klaar om in de oven te gaan
En hierna: Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven